De oplage daalt, de zee stijgt en het wordt steeds warmer

DavosElk jaar wordt in Davos het World Economic Forum gehouden. De top uit bedrijfsleven en politiek verzamelt zich dan op een Zwitserse berg om een paar dagen lang te confereren en te netwerken. Types als de Palestijnse president Abbas, de Britse PM Blair, de Mexicaanse president Calderon – en dan ben ik pas bij de C.

One thought on “De oplage daalt, de zee stijgt en het wordt steeds warmer

  1. Waarom was dat Davos-forum in ons land geen nieuws? Natuurlijk is het een elitair feestje, maar er worden toch ook vooral heel zinnige dingen gezegd. Ik zag vorige week urenlange verslagen op CNN en BBC World. En de prachtige blogverslagen van de BBC en The Guardian hielden me, bij wijze van spreken, aan mijn scherm gekluisterd.
    Het kan zijn dat ik een lange achtergrondreportage heb gemist, maar het enige dat ik op de Nederlandse televisie zag over Davos was een nietszeggend kortje in het achtuurjournaal op zondag. (Er werd wel verteld welke notabelen er hadden gesproken, maar geen woord over wat ze hadden gezegd)
    En ik weet niet hoe betrouwbaar Google Nieuws als meetinstrument is, maar zoeken op World Economic Forum leverde niet meer dan 53 artikelen op in het Nederlands. Alleen NRC Handelsblad had op de openingsdag een langer artikel. De rest van de Nederlandse media keek de afgelopen dagen schijnbaar ergens anders naar. De Worldcup Schaatsen in Heerenveen misschien?

Comments are closed.