De leugen komt van de andere kant

De leugen komt van de andere kant

18 december 2004 Niet gecategoriseerd 0

Rondreizend NRC-columnist Maarten Huygen was in eigen krant (alleen te lezen voor extra-abo’s) verbaasd over de wijze waarop voorlichters tegenwoordig spindokteren. Tikje naief. Dat een congres voor voorlichters vaststelt dat voorlichters spindokteren, wil nog niet zeggen dat ze het voorheen niet deden.

Verschil is dat ze zich er minder voor generen dan vroeger. Dat lees je af aan de eufemismen. De waarheid plooien klinkt minder eng dan de waarheid manipuleren. Een beetje jokken deden ze al, nu geven sommigen desgevraagd toe dat liegen toegestaan is, mits niet al te opvallend.

Interessant vooral omdat het naadloos past in die andere trend, onderwerp van dit weblog. Hoe we met z’n allen de werkelijkheid een loer draaien, het leven fictionaliseren, de grens tussen echt en onecht uit het oog verliezen.