Wat is er mis met het nieuws?

Wat is er mis met het nieuws?

15 februari 2005 Geen categorie 0

De Amerikaanse site journalism.org – gesteund door de Columbia University – heeft een sterke inventarisatie gemaakt van ontwikkelingen in de VS. Hamvraag: wat is er mis met het nieuws als de president zegt liever bij een betrouwbare vriend te rade te gaan dan de krant te lezen?

Perspectief is uiteraard Amerikaans, maar lessen zijn te leren. Ook bij ons staat de journalistiek zelf ter discussie, ook wij moeten ons afvragen of ons vak voor nieuwe mediaconsumenten nog even relevant is, ook wij hebben de neiging naar buiten te progressief te zijn, maar veranderingen in onze eigen wereld te negeren.

[Onder het kopje Popup verschijnen aantekeningen voor een ooit te publiceren studie over de mediarevolutie]