Hitler en Churchill bestonden niet echt, Conan wel

Hitler en Churchill bestonden niet echt, Conan wel

2 mei 2005 Niet gecategoriseerd 0

Hitler heeft nooit bestaan, evenmin als Churchill. Conan daarentegen is een historische figuur, net als Robin Hood. Het klinkt, schreef The Independent begin april, alsof een akelige revisionist weer eens probeert de recente geschiedenis te perverteren, maar de werkelijkheid is verontrustender: dit is hoe stevige groepen Britten, in de war gebracht door Hollywood en nooit aangeraakt door de wetenschap, zeggen te denken.

Voor wie het na wil lezen is hier een complete kopie van het stuk uit The Independent te vinden. Het is gebaseerd op onderzoek onder 2000 Britten. Geestig is dat een meerderheid denkt dat Koning Arthur echt heeft bestaan, minder geestig dat 33% denkt dat Mussolini een fictief karakter was.