Maar gaat die jongerenzender ook werken?

Maar gaat die jongerenzender ook werken?

13 mei 2005 Geen categorie 0

Medy van der Laan trekt ten strijde. De omroepen raken de helft van hun budget kwijt en dan moeten ze ook nog een van de drie zenders ombouwen tot jongerenzender. Je zou als tv-maker voor minder in staking gaan, zie de BBC.

Maar de vraag is of dat nou werkt, een jongerenzender. Zou zo’n reservaat jongeren wel bereiken, waar gewone programmering het niet doet? Ik geloof er niets van. Kenmerk van de mediamarkt is de versplintering, het uiteenvallen van doelgroepen.

Een jongerenzender klinkt als een aanbod gedreven doelgroepenzender. Terwijl natuurlijk iets anders nodig is. Een zender die zich wel afvraagt aan welke functies jongeren behoefte hebben (interactie bijvoorbeeld, met de zender en vooral met elkaar).