De meisjesmagneet

De meisjesmagneet

2 juni 2005 Geen categorie 0

Watergate leidde de val in van Richard Nixon, maar deed wonderen voor het vak van journalist. Lees de prachtige beschouwing van Hank Stuever in The Washington Post, de krant die met Woodward en Bernstein het Watergateschandaal onthulde.

Weg, zegt Stuever, is het best bewaarde geheim van de journalistiek. Weg is Deep Throat, de god aller bronnen. “Mensen gaan nu naar garages om hun auto te parkeren.”

Watergate en Deep Throat hebben de journalistiek gevormd. De mores en de manieren. Na Watergate was het vak hip. Iedereen wilde meedoen.

Stuever meewarig: “Je kon naar een bar gaan en tegen een meisje zeggen dat je een verslaggever was bij The Washington Post, en dan ging ze met je mee naar huis. Het hoorde bij de allure van de Deep Throat cultuur: de reporter als meisjesmagneet. (Nu zou ze je vertellen dat ze die krant niet leest. Of erger: dat ze hem alleen op internet bekijkt.)

(Via Steve Yelvington)