Breaking news: wie heeft Michael J het eerst

Breaking news: wie heeft Michael J het eerst

13 juni 2005 Geen categorie 0

Wie heeft de uitspraak in de Michael Jackson-zaak het eerst? De Telegraaf bereidde zich vanavond het best voor. Nu.nl doet mee met regelmatige updates. Andere kranten moeten het hebben van de anp-feed. Completer nieuws – in wat natuurlijk geen nieuws van wereldformaat is, maar Amerikaanse kranten toch behoorlijk bezig houdt – vind je bij CNN of MSNBC.

Als mediagebeurtenis is het beslist de moeite waard. NOS en SBS doen live verslag, net als BBC en CNN (“The judge is on the bank, the judge is on the bank”). Hoor hoe CNN maar geen geluidsverbinding krijgt met de zaal waarin de uitspraak wordt voorgelezen (beelden mogen niet). Even na elf uur doet de Volkskrant ook mee, terwijl voor het AD vakantie-ergernissen nog het belangrijkste onderwerp zijn.

Om 23.14 is er audio met de zaal. Michael J. is niet schuldig. En de eerste nieuwssite in Nederland was Nu.nl (om 23.17). RTL Nieuws volgde om 23.20 uur, een minuut later gevolgd door de nieuwe Nos-nieuwssite. Waarna de Telegraaf de voorpagina ombouwt (maar zonder een update-tijd te melden bij het artikel). En om 23.22 uur ook de Volkskrant, ex aequo, met de vrijspraak komt.