Bonjer & Kalshoven

Bonjer & Kalshoven

27 augustus 2005 Geen categorie 0

Nieuws van oud-collega’s. Jan Bonjer wordt, luttele dagen voordat zijn nieuwe AD los gaat, geinterviewd door Wilma de Rek in de Volkskrant. Hij zegt wat-ie moet zeggen; als iemand in Nederland zo’n krankzinnig fusieproces annex nieuwe krant kan vlottrekken, is Bonjer het (al maak ik me grote zorgen over zijn pogingen de 35min-generatie te bereiken).

Het andere nieuws betreft Frank Kalshoven, oud-adjunct van de Volkskrant, die van PCM toch maar niet een zondagkrant mag gaan maken. Jammer voor Frank, jammer van die krant. En benieuwd naar de overwegingen achter het besluit; het laat zich raden dat Nederland minder toe is aan een zondagkrant dan we allemaal dachten.

Benieuwd wat september en het begin van het mediaseizoen nog meer gaan brengen. Komen er ondanks PCM toch meer zondagkranten? Gaat Wegener werkelijk nog meer redacties van regionale kranten samenbrengen (zoals aangekondigd is voor het geval de fusie rond het AD en regionale Wegener-kranten een succes wordt)?

En tenslotte: hou zal het gaan met nrc.next, de weekendformaat ochtendeditie van NRC die mikt op 35min. Het zal, lees ik in de rubriek van hoofdredacteur Folkert Jensma vandaag, geen hele goedkope krant zijn. En dan doet zich dezelfde hamvraag voor als bij het AD: is 35min uberhaupt bereid geld te betalen voor een dagblad of voldoet Metro en Spits geheel en al aan de behoefte?