AD: een blijvertje

AD: een blijvertje

1 september 2005 Geen categorie 0

Vandaag het eerste nieuwe AD. Hoe de andere 20 edities eruit zien, bijvoorbeeld de Rotterdamse (ik begon ooit bij Het Vrije Volk), weet ik nog niet. Maar de landelijke editie zit lekker strak in elkaar.

Goed lijkt me de keuze voor slechts twee of drie prominente nieuwsitems op de kleine vp. En de zorgvuldig uitgewerkte samengestelde verhalen over sms als opsporingsmiddel of snuff movies mogen er zijn. De krant biedt veel binnenlands nieuws. Buitenland komt pas op pagina 17, en dan ben je al bijna op de helft.

Dat valt ook op. Het AD is een dun krantje. Veel nieuws, maar dun. Dat zou voor veel lezers wel eens een zegen kunnen zijn, maar zeker weten doe je dat nooit. Ook opmerkelijk: De nieuwskrant van 36 pagina’s bevat, afgezien van de voorpagina, maar twee pagina’s met kleuren-nieuwsfoto’s.

Ook vernieuwd: de AD-website. Al sinds gisteren in de lucht. Vreemd te zien dat het Rotterdams Dagblad, het Utrechts Nieuwsblad en al die andere regionale kranten ook online zijn verdwenen. Het zijn kopbladen geworden, met een blokje regionaal nieuws. Zie bijvoorbeeld het RD online. Reageren op berichten is overigens (nog?) niet mogelijk, in elk geval niet onder elk bericht.