De teller staat op 600

De teller staat op 600

19 september 2005 Geen categorie 0

Een stuk of 600 zijn het er nu, de blogs op Volkskrantblog. Tenminste, die indruk krijg je als je in de lijst van alle blogs op zoek gaat naar de hoogste user-id. Een fraaie oogst. Vraag is wel wat de krant ermee gaat doen, hoe de inhoud van de blogs zich naar de voorpagina van de nieuwssite gaat dringen, en welk plekje de blogs in de papieren krant krijgen.

Reservaat of niet – dat is de vraag. Het is leuk om er doorheen te struinen, zoiets als een wandelingetje in Artis. Rare beestjes plenty. Maar het moet natuurlijk anders. Het volle leven, scherp op de actualiteit, met persoonlijke ontboezemingen die ertoe doen.

Kijk voor een inhoudelijke beoordeling van Volkskrantblog bij Maarten Schenk van Six Apart, maker van blog-software (en als ik het goed begrijp niet de bouwer van Volkskrantblog, want die hebben ze bij de Volkskrant zelf gemaakt, schijnt).