We gaan het helemaal anders doen

We gaan het helemaal anders doen

28 september 2005 Geen categorie 8

Dagblad van het Noorden, de krant waarvoor ik werk, verandert zaterdag zijn website. Ik heb daar de afgelopen maanden enthousiast aan meegewerkt, en kijk heel nieuwsgierig uit naar de reacties. Wat we doen is simpel, niet wereldschokkend maar hartstikke consequent: we brengen het regionale nieuws kort, en snel, en we geven de lezers enige controle over onze website: hij stelt zijn eigen voorpagina samen. Bovendien kan iedereen vanaf zaterdag op al het nieuws reageren. Pas achteraf kijken we mee.

We noemen de website – waarvan het concept per zaterdag ook door de Leeuwarder Courant wordt gebruikt – een ‘nieuwslog’. Omdat het een kruising is tussen een weblog en een nieuwssite. Wat we van de webloghype hebben geleerd? Dat het laatste nieuws best bovenaan mag staan, dat het nieuws niet kan wachten tot morgen maar on time moet zijn (en je dus geen shovelsite meer moet maken), dat lezers zelf hun nieuwsmenu willen samenstellen, en dat ze overal over willen kunnen meepraten. Nu. Meteen. Direct.

Reacties zijn gesloten.