Tieners als Mediamakers

Tieners als Mediamakers

3 november 2005 Geen categorie 5

Belangrijke nieuwe studie van het Pew Internet & American Life project, vrijgegeven op 2 november 2005, laat zien waar we het in PopUp over (moeten) hebben (zie ook: MediaFacts):

American teenagers today are utilizing the interactive capabilities of the internet as they create and share their own media creations. Fully half of all teens and 57% of teens who use the internet could be considered Content Creators. They have created a blog or webpage, posted original artwork, photography, stories or videos online or remixed online content into their own new creations.

En zie: mediagebruik is al geruime tijd een onderhandeling tussen produceren en consumeren, maar nu lijkt het toch dat het (al dan niet individueel of gezamenlijk) mediamaken gaat winnen. We moeten dus ook naar een nieuwe manier toe om beroepsmatige mediaproduktie (bijvoorbeeld: journalistiek, reclamemaken, PR) te duiden, waarbij we rekening moeten gaan houden met mediagebruik als “co-creation of content.” Mijn voorstel: zie eerdere blogpost.

Reacties zijn gesloten.