Goed nieuws is geen nieuws

Goed nieuws is geen nieuws

7 november 2005 Geen categorie 1

Geen na-oorlogs kabinet heeft zich zo lomp bemoeid met de media als het tweede kabinet Balkenende. Nu roept de premier weer dat we moeten oppassen voor cynisme en meer evenwicht moeten brengen tussen goed en slecht nieuws. Want een groot deel van de bevolking krijgt zijn wereldbeeld, aldus de minister-president, van de media.

In het ANP-bericht wordt de link niet gelegd, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Balkenende het bij de presentatie van een boek over een halve eeuw NOS Journaal opnam voor minister Maria van der Hoeven. Die had tijd vrijgemaakt voor een interview met verslaggevers van het AD, maar moest tot de ontdekking komen dat ze in Rotterdam eerst aan de lezer denken, zich vervolgens nog eens afvragen wat die lezer eventueel aan een vraaggesprek met de bewindsvrouwe zou willen overhouden, om pas helemaal aan het eind stil te staan bij het belang van Van der Hoeven zelf. Waarna Jan Bonjer zelf niet te beroerd is om dat belang aan de kant te schuiven.

Ik bedoel maar: het AD publiceerde een interview met de minister niet. Dat is nogal verfrissend. En tegen het zere been van de premier.

Reacties zijn gesloten.