135.000 betalers online

135.000 betalers online

14 november 2005 Niet gecategoriseerd 2

The New York Times doet iets goed. Sinds de misschien wel beste krant ter wereld besloot een belangrijk deel van zijn columnisten alleen nog tegen betaling aan te bieden, hebben 135.000 mensen zich geabonneerd op Times Select. ‘Aan de bovenkant van onze verwachtingen’, zegt de NYT zelf. Verbluffend veel, zeg ik.

Times Select loopt nu twee maanden. Columnisten als Friedman zitten in het pakket dat per jaar 49,95 dollar kost (en nu nog even 39,95). Ook krijg je voor dat geld toegang tot de archieven van de Times, die verder goed afgesloten zijn. Je kunt gratis kennis maken met de dienst voor een periode van veertien dagen.

Zelfs voor een van de meest bezochte nieuwssites ter wereld – NYT haalde in september volgens een persbericht wereldwijd 21,3 miljoen unieke bezoekers – is 135.000 abonnees een hele behoorlijke score. Volgens Ben Compaine is het goed voor 6,7 miljoen dollar aan inkomsten.

Reacties zijn gesloten.