Een Vlaming leest ons de les

Een Vlaming leest ons de les

23 november 2005 Geen categorie 4

Hoe vaak kan een mediabestel op de helling voordat het omvalt? Deze week is het weer eens zover. Staatssecretaris Medy van der Laan verdedigt een plan waarin alleen zij zelf nog gelooft, schrijft de Volkskrant vandaag. PCM lanceert een plan voor een eigen tv-station waarover de Groningse kunstpaus Kees van Twist meepraat. En ondertussen koopt De Telegraaf het ene internetbedrijf na het andere.

Ondertussen stelt hoofdredacteur Peter Vandermeersch van de Vlaamse krant De Standaard vast dat Nederlandse uitgevers dino’s zijn. We zijn, foetert hij, conservatief, niet alleen als je ons vergelijkt met nieuwe media, maar ook als je Hollandse uitgevers legt naast andere Europese kranten: die waren met alles sneller, met tabloids, gratis kranten, line extentions en weekendmagazines (zie pdf).

Reacties zijn gesloten.