PopUp – een tussenbericht

PopUp – een tussenbericht

11 mei 2006 Niet gecategoriseerd 0

Terug van weggeweest. Weekje Frankrijk, weekje daarvoor met wat bezigheden buitenshuis waarin ik kon vertellen over PopUp. Weekje erna met een rijtje boeken over mijn onderwerp: media en samenleving en de wisselwerking tussen die twee. En als je dan terugkijkt en ziet wat je allemaal hebt gemist aan medianieuws, zakt de moed je in de schoenen.

Laat ik er wat highlights uithalen. Rijp en groen. Heb Blogonomics gemist, maar zag dat Peter Olsthoorn in Netkwesties een goed overzichtverhaal heeft gemaakt, waarin hij nog maar eens opnieuw een boom opzet over de journalistieke kwaliteit van weblogs, een onderwerp dat ook al eerder op MediaBlog aan de orde kwam (hier en hier). Dat thema ook in een verhaal van De Nieuwe Reporter over de We Media-conferentie. En nog meer bij Jeff Jarvis van BuzzMachine (en nog meer.

Erwin Boogert heeft in Emerce verslag gedaan van een bijeenkomst van Google over privacy. Een belangwekkend artikel, dat me verder helpt na te denken over een andere vraag in PopUp: is Google niet een beetje als graaf Dracula die zich opdoft voor de spiegel, voorafgaand aan een avondje uit, en grijnzend zegt: Don’t be evil. Ook van Boogert over Google is deze log. En ten derde een aardig verhaal van John Battelle over Adwords (Battelle is co-founder van Wired, de man die The Industry Standard opzette, en recenter een boek schreef over Google, The Search, dat ik zojuist bestelde bij Amazon).

Ook van Webwereld: het overzicht met bezoekcijfers van krantensites. Dat is om nog eens na te lezen, net als het overzicht van de toegekende Webby Awards.

J.D. Lasica wees me op een artikel in de San Jose Mercury News over plagiaat.