BBC opent editors-weblog

BBC opent editors-weblog

26 juni 2006 Geen categorie 1

De BBC heeft het behoorlijk goed door, en dat al heel lang. De beste nieuwsorganisatie in de wereld – zo zien ze zichzelf graag – heeft een weblog geopend waarin de redactie vertelt wat het nieuws was, welke beslissingen werden genomen, en hoe er op opmerkingen en kritiek van het publiek is gereageerd.

It’s not an easy process, but there’s a lot to gain – because of the unique way the BBC is funded, we want to be the most open and accountable news organisation in the world.

Ter verduidelijking verwijst de BBC naar Jeff Jarvis, een van mijn favoriete columnisten:

“The lesson we in the media have learned from the web and blogs is that the highest virtue of the media is transparency,” he says. “We used to think it was objectivity, even though being objective is a really hard thing to prove because we’re all humans. But we thought in journalism that it was our job to deliver the truth, when in fact it’s our job to let the audience decide what’s true. ()Part of that is that the public has a perfect right to see the process and that’s why transparency is important.”

Reacties zijn gesloten.