Blokker wordt blogger bij NRC Next

Blokker wordt blogger bij NRC Next

30 juni 2006 Geen categorie 1

Is er dan niets meer heilig? Jan Blokker verlaat de Volkskrant omdat hij het vertikte kortere verhalen te maken voor het boekenkatern Cicero dan hij gewoon was. Zaterdag verschijnt zijn laatste op pagina 3, rechtsonder.

Het enige goede nieuws is dat Blokker doorgaat als columnist bij NRC Next, de krant die vijf dagen in de week door de krantenjongen samen met de Vk in de bus wordt gedaan. Soms aarzel ik zelfs welke ik eerst pak. Next als de cover goed is. Blokkers column komt ook op de website van NRC Next.

Maar toch. Het zou niet moeten mogen. “Blokker en de Volkskrant zijn een en ondeelbaar. Zijn vertrek voelt als een amputatie”, zegt Vk-hoofdredacteur Pieter Broertjes tegen het ANP. “Blokker neemt in de 85-jarige geschiedenis van de Volkskrant een unieke plaats in. Hij ontmaskerde modieuze trends, hij was tegen kapsones, tegen pedanterie, tegen zelfingenomenheid, tegen de tweehonderd machtigsten van Nederland.”

En zo is het maar net.

Reacties zijn gesloten.