De Boekhoorn gaat De Pers heten

De Boekhoorn gaat De Pers heten

8 december 2006 Niet gecategoriseerd 1

De nieuwe krant van Marcel Boekhoorn en Cornelis van den Berg gaat De Pers heten. Dat heeft Quote onthuld op zijn website. “Boekhoorns huisjurist, Philip van Wijngaarden, bevestigde het bericht, al voegde hij daar wel aan toe dat Boekhoorn de naam pas volgende week naar buiten had willen brengen”, aldus het ANP.

Van mij had De Boekhoorn gewoon De Boekhoorn moeten heten, prachtig in lijn met De Typhoon, de Stentor, en De Telegraaf. Door de “gratis kwaliteitskrant” De Pers te noemen, trekt Boekhoorn wel een hele grote broek aan. Alsof de pers straks alleen nog bij De Pers te vinden is. Wij van de pers denken daar vooralsnog anders over.

Zegt de huisjurist tegen het ANP: ”Het is een generieke naam, dus we moeten nog even kijken of hij juridisch is af te schermen.” En zo is het maar net.

Reacties zijn gesloten.