De Metacratie, een nieuw open-source-boek

De Metacratie, een nieuw open-source-boek

8 december 2006 Niet gecategoriseerd 1

PopUp is af. Het boek verschijnt begin februari bij Atlas. Een goed moment om een nieuw open-source-project te beginnen, dat ik vooralsnog ‘De Metacratie’ wil noemen. De Metacratie – in PopUp gebruik ik de term – is een samenleving en mediamodel dat gebaseerd is op meta-informatie, beslissingen neemt op basis van de grootste gemene deler.

Net als bij PopUp zal ik op MediaBlog fragmenten publiceren, bronnen bespreken en opzetjes voor hoofdstukken uitproberen. Ik heb dat een inspirerende manier van schrijven gevonden, vooral omdat met grote regelmaat door lezers is gereageerd, niet alleen op dit weblog maar ook op De Nieuwe Reporter waar geregeld stukken uit PopUp zijn gepubliceerd.

Dit is de eerste post van De Metacratie.

Reacties zijn gesloten.