Google haalt bakzeil in Scandinavie

Google haalt bakzeil in Scandinavie

10 december 2006 Geen categorie 0

Toen Belgische utgevers zich verzetten tegen Google News, leek mij dat een domme oprisping van conservatisme. Maar vooruit, de zoekmachine van Page en Brin moet zich nu ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken aan meer regels houden dan ze gewend is. De Noorse variant van Google News bevat nauwelijks thumbnails. De Deense editie laat vanwege copyright-gedoe nog even op zich wachten.

E-Media Tidbits, een groepslog van Stanford University, meldde dat Google in Scandinavie bakzeil haalt. In Noorwegen staan er alleen nog kleine foto’s op Google van media die niet zijn aangesloten bij het uitgeversverbond dat tegen Google te hoop loopt. Wat de situatie in Zweden is, is minder duidelijk: Google plaatst wel thumbnails van de grote krant Svenska Dagbladet.