Verborgen camera bij dood Saddam

Verborgen camera bij dood Saddam

1 januari 2007 Geen categorie 1

Foto: stillAmerikaanse bloggers hebben een filmpje ontdekt waarop de executie van Saddam Hoessein te zien zou zijn. Steve Outing verwees vanochtend naar posts op Google Video. Al snel bleek het filmpje, dat met een telefoon gemaakt zou kunnen zijn, te zijn verwijderd.

De vraag was of het filmpje authentiek was, maar nu ik het heb gezien – via AOL/Netscape twijfel ik daar niet meer aan. Volgens The Blog Herald gaat de video als ‘wildfire’ over internet.

De Arabische nieuwszender Al Jazeera zegt het filmpje al te hebben uitgezonden:

The video, first broadcast by Al Jazeera on Sunday, was captured on a mobile phone when Saddam was executed on Saturday. Someone among the witnesses can be heard praising Muhammad Bakr al-Sadr, the founder of the Shia Dawa party and an uncle of Muqtada al-Sadr, who was executed in 1980 by Saddam. “God damn you,” a guard said. “God damn you,” replied Saddam.

Steve Outing vraagt zich op zijn blog ook af of media beelden van de executie moeten tonen. Wel op internet, zegt hij, maar niet op de voorpagina’s van kranten, in elk geval niet in het puriteinse Amerika.

Reacties zijn gesloten.