Participerende journalistiek op radio 1

Participerende journalistiek op radio 1

17 januari 2007 Niet gecategoriseerd 0

Verslaggever van het Radio 1 Journaal gaat langs benzinestations om een reportage te maken over autokrakers. Weet u wel, vertelt hij koffieleutende pompbezoekers, dat er groepen dieven langs benzinestations en pleisterplaatsen trekken om laptops en colbertjes te roven. Men raadt het al: reportage eindigt met het geluid van gebroken glas.

Niet ongeestig, die participerende journalistiek. Sommige ge-interviewden wisten te melden dat ze voortaan beter zouden opletten. Anderen zeiden dat ze alleen een schone onderbroek en twee sokken hadden achtergelaten in hun geparkeerde auto. Geen laptop, vraagt de verslaggever nog, voor hij naar zijn eigen auto loopt en ontdekt dat de ruit is ingeslagen.

Afkondiging op Radio 1: of de dieven alsjeblieft die laptop willen terugbezorgen bij de NOS, Mediapark in Hilversum.