Het machogedrag van twee telecomjongens

Het machogedrag van twee telecomjongens

18 januari 2007 Niet gecategoriseerd 0

Cornelis van den Berg, foto: De PersTon aan de Stegge en Marcel Boekhoorn hebben het goed met elkaar getroffen. Beide zijn schathemelrijk geworden van de verkoop van Telfort en nu kunnen de vrienden (“We bellen elke week wel een paar keer”) handje drukken over hun beider mediabedrijven. Als de een de ander dreigt met een schadeclaim, slaat de laatste terug met grof geld. Dolle boel.

Boekhoorn brengt, aldus uitgever Cornelis van den Berg van de week in De wereld draait door, volgende week zijn gratis krant De Pers uit. Daar zou PCM, waarvan Aan de Stegge de hoogste baas is, aanvankelijk in participeren nadat een eigen plan, van PCM-krant de Volkskrant, voor een gratis kwaliteitsdagblad in eigen kring was afgeschoten. Maar Aan de Stegge trok zich op het laatste moment terug.

Voor Boekhoorn is dat reden een stevige claim in te dienen. Er stonden weliswaar geen handtekeningen op papier, maar PCM had zich tijdens de onderhandelingen al stevig gecomitteerd. Dat maakt de gang naar de rechter kansrijk, zegt een gespecialiseerde advocaat vandaag in de Volkskrant.

Aan de Stegge kan dat natuurlijk niet op zich laten zitten. Dat PCM zich terugtrok uit wat De Pers is geworden, moet aan hem hebben gelegen. Hij kon grootaandeelhouder Apax, het Britse investeringshuis, wel overtuigen, maar had buiten de waard gerekend. De andere grote eigenaar van PCM, de stichting Democratie en Media, ging dwarsliggen.

In HP/De Tijd van deze week roept de PCM-topman nu dat Apax honderd miljoen euro klaar heeft liggen voor een gratis PCM-krant. Kijk, dat zijn bedragen waar je mee aan kunt komen. Al zal dan eerst de stichting Democratie en Media overtuigd moeten worden. Dat dat lukt is veel minder waarschijnlijk dan dat het spel heel anders zal aflopen.