Krantenblogs in VS groeien als kool

Krantenblogs in VS groeien als kool

18 januari 2007 Niet gecategoriseerd 2

De tien grootste Amerikaanse krantensites trekken nu drie maal zoveel bezoekers op hun weblogs als een jaar geleden. Dat wijzen cijfers van Nielsen/NetRatings uit volgens Reuters. De dagbladen reageren met hun eigen blogs op de groeiende populariteit van weblogs buiten de mainstream media.

Volgens Reuters zijn krantenblogs nu goed voor 13 procent van het bezoek aan krantensites. Dat was een jaar geleden nog maar 4 procent. De top-10 kranten zagen hun totale bezoek met 9 procent toenemen tot 29,9 miljoen unieke bezoekers. Via Jeff Jarvis deze info:

The number of visitors to the blog pages of the top 10 online newspapers grew 210% in the past year, far outpacing growth to the parent sites. Nielsen/NetRatings found that while the unique audience to online newspapers grew 9% from December 2005 to December 2006, the number of visitors to blog pages at the top newspapers skyrocketed and accounted for 13% of the parent sites’ total traffic. Here are the most popular online newspaper blogs and their estimated December audiences:
* USATODAY.com blogs, 1.239 million
* The New York Times’ blogs, 1.173 million
* SFGate blogs, 515,000
* Washingtonpost.com blogs, 433,000
* Boston.com blogs, 388,000.

Reacties zijn gesloten.