Sulzberger ziet het eind van The New York Times in print

Sulzberger ziet het eind van The New York Times in print

9 februari 2007 Niet gecategoriseerd 0

Arthur Sulzberger is misschien wel de machtigste krantenuitgever ter wereld. Niet omdat hij de meeste kranten maakt, maar omdat hij eigenaar en bestuursvoorzitter is van de machtigste krant, The New York Times. En als Sulzberger zegt dat hij niet zeker weet of de Times over vijf jaar nog in print verschijnt (“You know what? I don’t care either’) is er iets aan de hand.

Sulzberger doet zijn uitspraak in een interview met Haaretz, de Israelische krant, die de uitgever sprak in de marge van het World Economic Forum in Davos. Sulzberger heeft het moeilijk. Zijn bedrijf moet dezer dagen een verlies slikken van honderden miljoenen vanwege verliezen bij dochterkranten rond Boston – waaronder the Globe.