Bloggers en camjo’s in de mixed zone

Bloggers en camjo’s in de mixed zone

21 februari 2007 Geen categorie 0

Bram Bloemberg, directeur van nieuwsproducent Novum, vindt dat hij met zijn videoteams toegang zou moeten hebben tot het PSV-stadion. Zei hij vanmiddag op Radio 1. PSV denkt daar anders over. Niet iedereen mag beelden maken van voetbalwedstrijden en niet elke dertienjarige blogger moet in de mixed zone vragen kunnen stellen aan Philip Cocu. Wie wel? Kwestie van geld. En selectie.

De terughoudendheid van PSV is wel te begrijpen. Maar van de andere kant: het is niet meer helemaal van deze tijd dat de NVJ en de NSP – de sportpers – bepalen wie wel en wie geen perskaart moet krijgen. Als ze daar, zoals in het geval van die 13-jarige blogger, te ruim in zijn hebben ze een probleem. En als ze te ouderwets zijn ook.

Zie in dit verband ook Editors Weblog.