USA Today, versie 26.0

USA Today, versie 26.0

5 maart 2007 Geen categorie 0

USA TodayEen kwarteeuw nadat USA Today de Amerikaanse krantenmarkt schokte door als eerste krant landelijk te gaan verschijnen en denken, vernieuwt ze zichzelf online nogal radicaal. De site ademt de sfeer van web 2.0, heeft iets geleerd van social software, laat lezers met elkaar communiceren, hun eigen profiel aanmaken en foto’s plaatsen. En als het ze gevraagd wordt, praten lezers prompt terug. Grote lijn: ze vinden die nieuwe USA Today online maar niks.

Zo gaat dat vaak, als je een nieuwe layout toepast. De oude was bijna altijd beter, volgens je lezers. Toch doet USA Today veel goed. Voor zover ik kan nagaan is de krant begonnen met het ongemodereerd plaatsen van reacties van lezers op het reguliere nieuws. Je kunt, na registratie, op alle nieuwsverhalen reageren. Zwak punt: ik kon wel de gebruiksvoorwaarden vinden

Responsibility for what is posted on bulletin boards, web logs, chat rooms, and other public posting areas on the Site, or sent via any email services on the Site, lies with each user – you alone are responsible for the material you post or send.

maar vond niet zo snel uitleg van de krant over deze aanpak. Het komt op mij tamelijk vernieuwend over, maar dan is het wat raar als ze daar zo weinig woorden aan vuil maken. Wordt vervolgd dus.