Geldgolf naar het web

Geldgolf naar het web

10 maart 2007 Geen categorie 0

De Telegraaf Groep verkocht zijn belang in het Wegener-concern en steekt de opbrengst van 158 miljoen euro in nieuwe media. Het is nieuws dat goed aansluit bij de investeringen van het Duitse Springer en die van The Guardian in de UK. De optelsom: oude media zoeken opnieuw het web op – nadat ze begin deze eeuw, op het hoogtepunt van de nethype, al flink investeerden.

Eerst de Telegraaf. Nadat het eerder Mediagroep Limburg (Dagblad de Limburger, Limburgs Dagblad) verkocht aan de Britse investeerder David Montgomery, is nu het pakket aandelen in Wegener aan diens Mecom overgedaan. De Telegraaf hield 23,9 procent van de aandelen in Wegener, uitgever van onder meer zeven regionale kranten.

De Telegraaf is nu nog eigenaar van de Hollandse Dagblad Combinatie (HDC), die vanuit de centrale redactie in Alkmaar vijf regionale titels maakt, waaronder het Noordhollands Dagblad en de Haarlemse Courant. De belangen in multimedia worden steeds groter. De Telegraaf heeft een grote minderheid van de aandelen in GeenStijl en neemt verder deel in Relatieplanet, Sky Radio en Sugababes.

 

[later meer]