Twitter: hoezo publiek leven

Twitter: hoezo publiek leven

17 maart 2007 Geen categorie 5

Erwin Blom komt terug van een trip naar de VS en neemt Twitter mee, zoals vader vroeger een verrassing meenam voor de kinders. Na Ning is dit de tweede 2.0-social-software-media-site binnen een paar weken die ik via Blom leer kennen.

Wat Twitter is? Een manier om het meest alledaagse publiek te maken. Zeg in maximaal 140 woorden wat je aan het doen bent, en laat dat aan iedereen zien, of alleen aan vrienden. Via de site Twitter of via je instant messenger of je gsm.

Ik was dus bezig een artikel te schrijven over massamedia en zat onderwijl rss-feeds te lezen toen ik struikelde over Blom en Twitter. Onmiddellijk snap je de aantrekkingskracht: je kunt de hele tijd commentaar geven op wat je doet. Dus waarom zou je niet?

Maar of t beklijft? Blom is nu naar een feestje, weet ik dankzij Twitter. Van een zus of een schoonzus of zo (zo interessant is dat natuurlijk ook weer niet; wij spreken elkaar drie keer per jaar op conferenties). Maar nu kan hij even niet twitteren.

Of zou je er andere dingen mee moeten doen. Real time verslaggeving of zo? Kan. Je kunt ook twitterend de geboorte van je kind melden, de dood van je oma, of hoe je zojuist onder de douche getroffen werd door een briljante inval.

 

Reacties zijn gesloten.