Reuters-ex-baas: “Now everyone can be a reporter”

Reuters-ex-baas: “Now everyone can be a reporter”

23 maart 2007 Geen categorie 0

Als zelfs de ex-hoofdredacteur van een oudemedia-icoon als het persbureau Reuters het zegt, zijn de grenzen echt aan het schuiven. Geert Linnebank, nu adviseur van de Reuters-top, stelt vast dat oude media kunnen overleven indien ze zich iets aantrekken van lezers die mee willen praten, van bloggers bijvoorbeeld die zich met je verhaal bemoeien.

Wat Linnebank zegt is niet revolutionair. Eerder oude koek. Dat hij het zegt, mag wel degelijk bijzonder worden genoemd (al hebben Linnebank en Reuters al eerdere stappen gezet naar dit inzicht, als ik me niet vergis):

“Now everyone can be a reporter, commentator or a film director — the days of owning and controlling these processes are over.” But there are downsides to user-generated content in a news world, he said. “To remain relevant, the role of editors has to change from someone who uses a megaphone to someone that brings people to the table.”