Weesie wil weer niet

Weesie wil weer niet

28 juni 2007 Niet gecategoriseerd 8

Dominique Weesie komt niet naar het mediadebat over anonieme reacties, maandag in Rotterdam. De oprichter en hoofdredacteur van GeenStijl wil zich niet laten voorzitten door Francisco van Jole. Die laatste beweert dat Weesie, alias Fleischbaum, de ballen niet heeft om in het openbaar in debat te gaan.

Weesie scheldt Van Jole routineus en niet heel geestig de huid vol en biecht op dat ie eigenlijk niet meer voor een fles wijn op elke uitnodiging in wil gaan. In dit bijzondere geval had Weesie niettemin voor twee consumptiebonnen willen komen, maar dan had dat mediadebat wel op neutraal terrein, dat wil zeggen met een andere voorzitter, moeten worden gehouden.

Laten we het erop houden dat het jammer is dat Weesie niet komt. Ik had hem graag horen uitleggen waarom GeenStijl geen journalistiek bedrijft maar entertainment en tegelijkertijd aanspraak maakt op journalistieke voorrechten. En ik zou best eens willen weten waarom “Ga s deaud” een leuke verwensing is.

Nuttiger was zijn visie geweest op anoniem reageren. Want als ze bij GeenStijl ergens verstand van hebben, dan is het van anonieme comments en wat daar zoal uit kan voortkomen. (Terzijde: ik neem ook deel aan dat debat in Rotterdam).

Reacties zijn gesloten.