De nieuwsrivier redt de krant, zegt Dave Winer

De nieuwsrivier redt de krant, zegt Dave Winer

20 oktober 2007 Niet gecategoriseerd 1

Let op: er is een nieuw idee dat een goede kans maakt binnen een jaar of twee legendarisch te worden. Het heet ‘newsriver‘. Met de metafoor van de nieuwsrivier wil oerblogger en rss-evangelist Dave Winer duidelijk maken dat nieuws niet meer is wat het was.

IT-goeroe Doc Searls over Winers idee:

Here’s the problem with most news: it isn’t. It’s olds. It happened hours ago, or last night, or yesterday, or last month, or before whenever the deadline was in the news organization’s current “news cycle”. It’s not now.

Unless, of course, it’s been fed out through syndication and picked up by a news reader or feed search engine (e.g. Google Blogsearch or Technorati) that’s paying attention to how long ago something got posted.

Note that feeding is not cycling. Rivers don’t flow in circles.

Ook lezen en kijken als de toekomst van de media je interesseert: Wilbert Baan over storytelling en Jay Rosen over nieuwssites.

Reacties zijn gesloten.