De perfecte storm sluimert in miljoenen machines

De perfecte storm sluimert in miljoenen machines

21 oktober 2007 Niet gecategoriseerd 1

Geweldige column van John Naughton over Storm, de botnet-worm die sinds begin dit jaar over het net kruipt en – volgens de auteur – steeds meer windows-pc’s overneemt zonder dat iemand het merkt.

De dreiging die Naughton schildert in zijn rubriek voor The Guardian is fascinerend. Dit is geen computervirus dat even een paar duizend pc’s lam legt, geen worm van een handige hacker, maar op het eerste gezicht een briljant voorbereide overval op, nou ja, de wereld.

Het grote verschil met eerdere wormen, schetst Naughton (die beveiligingsexpert Bruce Schneier als bron inroept), is dat Storm heel geduldig massa verzamelt, zich in steeds meer pc’s nestelt, totdat zijn maker het virus activeert.

At the moment, nobody knows who’s behind this. Is it a Russian mafia operation? An al-Qaeda scheme? The really creepy thing is that, to date, the controllers of Storm have used it for such relatively trivial purposes. The suspicion has to be that they are biding their time, waiting for the moment when, say, 100 million naive Windows users have clicked on an infected link and unwittingly added their machines to the botnet. Only then will we know what a perfect storm in cyberspace is like.

Reacties zijn gesloten.