Netwerkmedia’s Jarvis op Guardian-zonder-hek

Netwerkmedia’s Jarvis op Guardian-zonder-hek

23 oktober 2007 Niet gecategoriseerd 0

Jeff Jarvis, blogger op Buzzmachine en docent op de New Yorkse school voor de journalistiek, is misschien wel de meest uitgesproken mediavernieuwer onder Amerikaanse journalisten. Onvermoeibaar betogend en prekend, alert op andere bloggers, voortreffelijk schrijvend en mede daardoor zeer leesbaar.

Jarvis heeft een column in The Guardian, waarvan hij en passant meldt dat website Guardian Unlimited, internationaal de grootste Britse nieuwssite (al wordt dat betwist door The Daily Telegraph), zijn registratiehek verwijderd heeft. Dat werd tijd. Zo hip als The G is, zo sloom was dat hek.

In zijn column vat Jarvis nog eens de lessen samen van de conferentie over netwerkjournalistiek die hij vorige week aan de Newyorkse universiteit organiseerde. Netwerkjournalistiek is de term die Jarvis gebruikt voor journalistiek die in samenspraak met lezers tot stand komt.

We gathered more than 150 news networkers to share best practices, lessons learned and hopes for the future. These included collaborative, pro-am efforts to dig into local scandals; hyperlocal blogs; new and profitable print publications made up of citizens’ content; and an effort to mobilise an audience to find out who’s paying too much for a bottle of beer.