GeenStijl, de VK en Best of the Blogs

GeenStijl, de VK en Best of the Blogs

24 oktober 2007 Geen categorie 1

Hier en daar aandacht voor Best of the Blogs, de internationale blogprijzen van Deutsche Welle waarbij ik jurylid ben. Mooi dat de pers schrijft over de nominaties voor Volkskrantblog, WijBlijvenHier en GeenStijl. Dat was precies de bedoeling, al is het heftige verzet van GS tegen de eigen nominatie wel geestig.

Even uitleggen. Best of the Blogs is een competitie die de Duitse radio Deutsche Welle in een tiental landen organiseert. In Nederland werkt de wereldomroep mee. De race gaat in fasen. Eerst stelt het publiek blogs voor en maakt het jurylid per land een keuze. Dat is nu achter de rug. Daarna stemt het publiek op de nominaties.

Half november zal blijken wat het publiek de beste blogs vindt. In Berlijn komt de internationale jury bijeen om de keuze van de jury bekend te maken. Dan zal blijken of Volkskrantblog internationaal de beste blog mag heten, of GeenStijl de ‘blogwurst-award’ verdient voor meest eigenaardige blog en of WijBlijvenHier de prijs moet krijgen voor de Reporters-zonder-grenzen-award.

Vandaag en gisteren al gebeld door Volkskrant, BNR en Peter Olsthoorn.

Waarom WijBlijvenHier genomineerd is (omdat het een heldere site is van moslims die mee willen doen in de Nederlandse samenleving en daar ad rem en actueel over schrijven).

Waarom GeenStijl genomineerd is (omdat GS hoe je het ook bekijkt bijzonder is, en het mij braatworst zal zijn dat ze zelf zo groots op die nominatie reageren).

En waarom de Volkskrant genomineerd is terwijl ik daar toch lange tijd heb gewerkt (allemaal waar, maar ik ben dr ook al viereneenhalf jaar weg en met de creatie van Volkskrantblog had ik niets te maken).

Reacties zijn gesloten.