Google in top-5 duurste bedrijven VS

Google in top-5 duurste bedrijven VS

31 oktober 2007 Geen categorie 0

Toegegeven, het heeft iets ranzigs. Maar ik blijf nu eenmaal gebiologeerd de koers van Google volgen. Laatste nieuws: het aandeel Google is op de Amerikaanse beurs de grens van 700 dollar gepasseerd. Sinds de beursgang, drie jaar geleden, is de waarde van de zoekmachine nu acht keer over de kop gegaan.

Google behoort nu, schrijft The New York Times, tot de top-5 van duurste Amerikaanse bedrijven, na Exxon, General Electric, Microsoft en AT&T. Het is met 217 miljard dollar dus ook meer waard dan de zoveel grotere en meer winstgevende bedrijven als Proctor & Gamble of Bank of America.

Ter vergelijking. Het nog geen tien jaar oude Google is meer waard dan een hele reeks kroonjuwelen uit de Nederlandse economie: Philips, Ahold, Akzo, Heineken, Reed Elsevier, Wolters Kluwer en TomTom. Dat is te zeggen: bij elkaar opgeteld.