BOB’s: nog 24 uur te gaan

BOB’s: nog 24 uur te gaan

14 november 2007 Niet gecategoriseerd 1

De hele dag met een kleine dertig mensen vergaderd in een zaaltje bij de Deutsche Welle over de beste weblogs in de wereld. Het was een minder vreemde aangelegenheid dan ik me vooraf had voorgesteld. Maar eigenaardig genoeg om nog eens op terug te komen. Dat moet niet nu. Morgen is het feestje.

The Best of the Blogs heet de competitie, waarvoor ik als Nederlands jurylid in Berlijn ben. We hebben vandaag met vijftien juryleden uit tien taalgebieden een 150 weblogs langs zien komen, en daarover vrij kort en krachtig gedebatteerd. Dat levert veel meer mooie inzichten op dan je vooraf zou denken.

“Het is alsof je gevraagd wordt wat het beste boek is van het afgelopen jaar”, zei het Duitse jurylid vandaag tegen me. Niet het beste literaire boek, niet het beste non-fictie-boek, niet het beste Spaanse boek – nee, het beste boek. Wat ongeveer even vreemd is als het beste brood. De beste stoeptegel. De gehorigste muur.

We hebben tot morgenavond radiostilte beloofd. Nog even geduld…

Reacties zijn gesloten.