Mailen is voor oudjes

Mailen is voor oudjes

1 december 2007 Geen categorie 1

Aardig verhaal in de Volkskrant vanochtend over email. Theo Stielstra beschrijft hoe jongeren sms-sen en msn-nen en krabbels achterlaten op Hyves, maar niet mailen. Dat is voor de eerste generatie internetters en voor ouderen die de achterstand aan het inhalen zijn. (En zeg niet dat ik het niet gezegd heb.)

Aanleiding voor het verhaal waren natuurlijk de scholierenprotesten van de afgelopen week. Jongeren blijken heel wel in staat zich te organiseren. Met hun honderden vage vrienden, iets tussen vage kennissen en vrienden in, praten ze de hele dag door. En dat praten moet meteen.

Mail, zegt Stielstra, is te traag. Ik weet niet of dat waar is. Mail is natuurlijk bijna net zo snel als sms of msn. Het verschil lijkt me eerder dat sms mobiel is; je mail heb je niet altijd bij je (tenzij je een Blackberry hebt, oid). En msn is vooral een groepsding: met je naam laten weten wat je doet of hoe je humeur is.

Reacties zijn gesloten.