Blog is tien jaar en een dag oud

Blog is tien jaar en een dag oud

19 december 2007 Geen categorie 3

Het is vandaag precies tien jaar en een dag geleden dat John Barger het woord weblog muntte. Dat weet ik dankzij Google Reader waarin een blogpost van John Naughton langs komt die verwijst naar een artikel in Wired. Dat is meteen een mooie mix van oude, nieuwe en meta-media.

Het stuk van Wired is interessant, en niet alleen vanwege de foto van Barger (type drifter met Google-petje). De niet bepaald onomstreden Barger geeft in Wired tien tips voor bloggers. Het begon ermee, zegt Barger, dat hij in 1997 eigenlijk alleen maar links wilde doorgeven, zodat er een netwerk van elkaar versterkende verwijzingen zou ontstaan.

Opmerkelijk advies nummer 3: kijk eens goed rond voordat je iets vindt op je blog, want er bestaat een kans dat jouw mening elders al beter onder woorden is gebracht. Dat is een waar woord en Barger had zich het misschien wel moeten aantrekken, want de andere negen tips hebben niet te veel om het lijf.

Reacties zijn gesloten.