We leven in het openbaar

We leven in het openbaar

13 april 2008 Geen categorie 2

A

l vaker gezegd: niets is er zo intiem of we doen het in het openbaar. We copuleren, baren en sterven online. We pesten elkaar voor een gsm-camera. We slaan elkaar, we mishandelen elkaar, we vermoorden elkaar en biechten het ook weer op. Hier een voorbeeld.

Filmpje was gevonden door Steve Outing. Hij constateert dat teenagers dit soort gedrag niet meer onder elkaar houden, maar voor iedereen zichtbaar maken. Ik realiseer me aan de ene kant dat deze meiden natuurlijk een uitzondering zijn: niet iedereen slaat elkaar en zet dat op YouTube.

Van de andere kant: dit leidt natuurlijk tot elkaar nadoen. En ze doen dat minder bewusr dan je zou denken. In Emerce las ik laatst dat 59 procent van de Nederlanders een online profiel heeft bij een van de social netwerk-sites. Maar 20 procent van de actieve internetters is zich niet bewust van zijn online identiteit. We doen maar wat, dus.

Zie ook Mediaonderzoek.

Reacties zijn gesloten.