Hoe heet een blogger die niet meer blogt? Een zombie? Een zomblog? Een ex-blog?

Hoe heet een blogger die niet meer blogt? Een zombie? Een zomblog? Een ex-blog?

18 april 2008 Geen categorie 3

Hoe vaak moet een blogger bloggen om nog “blogger” genoemd te kunnen worden? Wat is een acceptabele frequentie? Tenminste dagelijks? Een paar keer per week? Zo nu en dan? Alleen bij Grote Gebeurtenissen? Alleen als hij echt wat te vertellen heeft?

Ik worstel er wat mee :-). In de weekends schrijf en lees ik veel, niet alleen voor dit blog maar vooral ook werk ik aan stukken van twee boeken. Door de week schiet er te weinig tijd over. Maar los daarvan verschuift mijn bloggedrag, mijn patroon.

Toen ik een jaar of vijf geleden begon te bloggen, reageerde ik op veel meer dan nu. Het meeste Hollandse medianieuws was toen al goed genoeg om even door te geven en om commentaar op te leveren. Nu denk ik soms: ik heb alles al een keer gezegd.

Dat wringt natuurlijk het meest bij mijn stokpaardjes: de generatiekloof tussen oudere mediaconsumenten en de Yahoo-generatie, het conservatisme van de media-industrie, de intelligentie van het netwerk, het belang van – sorry Blom – de infoclans.

Maar er moet toch een ondergrens zijn, een cultureel in de blogosfeer, min of meer per wisdom of the crowd vastgelegde norm. Ik vermoed dat we gezamenlijk vinden dat een blogger eigenlijk dagelijks moet bloggen. Dan volstaat een korte post, maar alleen linkjes zijn natuurlijk ook wat slap.

Tenslotte: hoe noem je een blogger die niet meer blogt, al maanden niets gepost heeft? Een zombie? Een zomblog? Dood hout? Een ex-blog?

Reacties zijn gesloten.