LIFE Archief Naar Google Image

LIFE Archief Naar Google Image

19 november 2008 Geen categorie 0

Madonna en Jellybean Benitez (1984)

W

einig bladen in de geschiedenis van de journalistiek zijn zo beroemd om hun foto’s als het Amerikaanse LIFE. Dat Google nu bekend maakt dat het grote delen van het fotoarchief van LIFE gaat ontsluiten is spectaculair nieuws. En het past in de megalomane missie van Google, dat alle (alle!) informatie in de wereld via internet toegankelijk wil maken.

Google Image Search laat onder meer de Zapruderfilm zien, beelden van een amateurfilmer die vastlegde hoe JF Kennedy werd vermoord. Maar ook oude glasplaten – het archief bevat materiaal dat teruggaat tot 1750 – die nu gedigitaliseerd zijn. En een bijna kwarteeuw oude opname van Madonna.

Volgens Google is nu 20 procent van het LIFE archief online. De komende maanden wordt de hele collectie – 10 miljoen foto’s – gedigitaliseerd.