Infoclan: welke bloggers lezen mijn bloggers?

Infoclan: welke bloggers lezen mijn bloggers?

9 februari 2009 Niet gecategoriseerd 1

Infoclan is mijn nieuwe project. Het is een site die de vraag beantwoordt welke bloggers mijn bloggers lezen. Dat is, denk ik, interessanter dan welke blogs mijn vrienden lezen. Sommige van mijn vrienden zijn bloggers, maar niet al mijn bloggers – ik volg er een stuk of honderd – ken ik persoonlijk. Toch wil ik weten welke bloggers zij volgen. Dat is Infoclan.

Deze week heb ik infoclan live gezet en een paar dozijn vrienden gevraagd eens te kijken. Zoals het meeste op internet, draait Infoclan om delen. Laat zien welke bloggers je leest: laadt de lijst met abonnementen op die je in je rss-reader hebt staan. Die lijst heeft de vorm van een zogeheten “opml-bestand”.

Infoclan verwerkt die lijsten en laat zien welke bloggers het meest gelezen worden door de bezoekers van Infoclan. En het laat je zien welke bloggers de gebruikers van Infoclan zelf lezen. En waar je hun eigen rss-feed – de feed van hun eigen blog – kunt vinden.

Infoclan is een hele vroege beta-site. Eerst draaien, dan debuggen. Het is een Engelstalige site (Google is ook niet in het Swahili of Vlaams begonnen). En het is een site waar je je moet registreren: alleen dan kan ik je zinvolle informatie teruggeven.

Die zinvolle informatie – welke feeds je nog meer zou moeten lezen dan de bloggers die je al kent – komt er aan zodra er meer feeds in Infoclan zitten. Dat komt zodra Infoclan groeit.

(Wil je weten hoe je je abonnementen kunt versturen naar Infoclan? Er is een kleine handleiding beschikbaar. Wil eerst aanmelden.)

Veel plezier.

Reacties zijn gesloten.