Infoclan gaat lokaal: eerst Groningen

Infoclan gaat lokaal: eerst Groningen

25 oktober 2009 Geen categorie 0

Infoclan is de site die laat zien welke bloggers jouw bloggers lezen. Als ik een blogger lees – Jarvis, Godin, Brouwer – wil ik weten op welke bronnen zij zich baseren, hoe hun boekenkast gevuld is, wie zij lezen. Infoclan is door mij gebouwd met precies dat doel. Maar als je bloggers over media of over technologie volgt, waarom dan niet ook bloggers over pakweg Groningen?

Lokaal nieuws is een van de vier hoekstenen van de journalistiek van de toekomst, denk ik (zie mijn post over LIAR). In theorie kan Infoclan net zo goed internationale bloggers samenbrengen over een topic als regionale blogs over een stad. Ik ben begonnen met Groningen, omdat ik daar nu eenmaal woon.

Benieuwd of de vijf bloggers die ik nu samenbracht onder Infoclans Keuze: Groningen dit concept waarderen. De volgende stap is dat zij mij laten weten welke collega-bloggers ik nog zou moeten toevoegen aan dat lijstje. En daarna moet de magie echt gaan werken.

Infoclan draait niet om die redactionele keuze van bloggers. Het gaat erom welke andere bloggers die bloggers lezen. Vraag dus aan de Groningse bloggers: meldt Infoclan welke bloggers je nog meer lijst, wat jouw lijstje rss-feeds is. Hoe dat moet, staat hier.