Politie Groningen twittert over de media

Politie Groningen twittert over de media

30 december 2009 Geen categorie 28

“Journalist DvhN legt 5 zaken met dodelijke afloop voor”, twittert vanochtend de persvoorlichter van de Groningse politie. Helemaal modern natuurlijk, als de persafdeling zich ook “op het Twitterfront” meldt. Maar heb je daar als vragensteller ook nog wat over te zeggen? Of is elk gesprek nu ineens openbaar?

De “journalist” hierboven is een collega bij mijn krant, Dagblad van het Noorden. Het voelt wat eigenaardig om zijn werk terug te zien in de tweets van de politiewoordvoerder, die overigens ook meldt dat hij gebeld is door RTV Noord en de Ommelander Courant. En overigens ook al 1TV, Oog en SBS aan de lijn heeft gehad.

Het twitteren door de politievoorliching (persbericht), in navolging van vijf buurtagenten in Groningen, is natuurlijk prettig modern en transparant en waarschijnlijk ook wel effectief. Maar naar mijn gevoel wordt er een privacygrens overschreden als de functionaris twittert over derden. Niet iedereen hoeft te weten dat DvhN aan een verhaal werkt.

Is dat nou ouderwets van me? Per slot van rekening worden er geen persoonlijke zaken getwitterd (“die en die journalist snapt er weer geen bal van”). Dat iedereen twittert over zijn priveleven wil nog niet zeggen dat je over derden kunt schrijven wat je maar wil, tenzij die derden zelf de publiciteit zoeken, bijvoorbeeld door te twitteren.

Reacties zijn gesloten.