Twitterstormpje over een verloren rugzak

Twitterstormpje over een verloren rugzak

16 mei 2010 Geen categorie 0

Vanochtend tweet geplaatst over een verloren rugzak. Dochter Nina raakte vrijdagavond in de laatste bus van Groningen naar huis haar rugzak kwijt, inclusief de laptop met vier jaar studiemateriaal.

Grote paniek, klein drama. De respons op twitter was hartverwarmend: talloze retweets, onder andere via het netwerk van Femke Halsema, een lawine van tips. Maar nog geen tas, helaas.

[UPDATE: tas is inmiddels terecht, via Qbuzz]

Voor wie het Verhaal van Nina’s Rugzak volgt: ja, we hebben Qbuzz gebeld (nog niks gevonden), we gaan aangifte doen (maar de politie Haren en Groningen liet via twitter al weten actief mee te zoeken).

En ja, het is natuurlijk een beetje dom om geen goede backup te hebben (al staat een klein deel wel op de familieschijf en zijn sommige bestanden terug te vinden omdat ze gemaild zijn).

Wat ook helpt is dat de rugzak-tweet volgens twittermania.nl de toptweet van de dag is op de nieuw geopende site NUlive (login met live/radioonline). Dat is een dienst van Nu.nl die op basis van tweets nieuwsberichten samenstelt. Goed idee van Laurens Verhagen. (Inmiddels is een ander bericht toptweet 😉 )