Wat ze over Pistoolvinger zeggen

Wat ze over Pistoolvinger zeggen

9 oktober 2015 Geen categorie 3

Volkskrant: adembenemende scenes

Pistoolvinger leest als een film. Henk Blanken leidt de lezer door zijn geschiedenis, beeldend, associatief, in adembenemende scènes. Zoals het verwarrende onderzoek bij de psycholoog, die hem vijftien woorden laat onthouden, waarin hij vervolgens verdwaalt. Of zijn retraite in het Noord-Franse klooster waar hij naar toe gaat om te werken aan zijn roman over een aan lager wal geraakte journalist. Honderden pagina’s heeft hij in de loop der tijd geschreven. Na een week gaat hij weg, zonder roman. Alleen de eerste zin heeft hij laten staan. En daarmee begint Pistoolvinger.

(Suzanne Weusten in de Volkskrant, 17 oktober 2015

‘Een aanrader’

“De kracht van een meesterverteller als Henk Blanken is dat zijn verhalen nergens larmoyant worden of meelij opwekkend. Hij gaat de emotie niet uit de weg, maar blijft beschouwend, fijngevoelig, is nergens hoogdravend en juist daarom zo menselijk. Hij maakt zijn kwetsbaarheid zichtbaar en houdt de juiste afstand om niet te vervallen in zelfmedelijden. Voor liefhebbers van het ervaringsverhaal op een hoog literair niveau is dit een aanrader.”

(Peter Vermeulen op Patientervaringsverhalen.nl)

‘Ik las het in één ruk uit’

Dit boek vat veel andere boeken samen: het is een getuigenis, een beschrijving van veel andere patiënten, een overzicht van de beslissingen die een patiënt en zijn omgeving allemaal moeten nemen en het is vlot geschreven. () Ik las het in één ruk uit.

(Lieven Vanhoutte op dewereldmorgen.be )

Reacties zijn gesloten.